Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I Tangan diangkat dan dirapatkan :::::: ” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu. Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku. Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “

UNTUK TEMPAHAN SILA LAYARI

Wednesday, April 1, 2009

HANTARAN TINGGI ------- macam macam boleh jadi

emmmmmmm jangan praktik camnie

[b]Juz sharing babe.... There is this one incident which led to a POLICE CASE....
KURANG AJAR ABIS pasal hantaran TINGGI2..... :P [/b]


[b]Emak kepada Minah : [/b] "Yerlah... anak saya blajar lulus universiti.... tak nak
bilang baper... tapi biar lah patut-patut..... selalunya yang belajar
tinggi dalam lingkungan 10 Ribu.... tapi ini lah satu satunya anak pompan
saya.... harap harap paham jerlah~"

[b]Emak kepada Mat : [/b] "Saya paham maksud awak... tapi saya harap awak pun paham lah
yer.... kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti... biarlah
dicepatkan biar jauh dari maksiat..."

[b]Emak kepada Minah : [/b] "Kalau awak tak mampu... Anak saya nie bukan tak laku...
ada banyak lagi yang tunggu..... dah lah harga rendah.... nak cepat pulak
tuh... apa nanti orang cakap..."

[b]Mat : [/b] "Yerlah makcik... Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam
gini.... SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu... Saya bawak balik anak
makcik.... [color=red]Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA.... kalau dalam semua
BAIK.... Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak... tapi kalau dah
LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua
MAKCIK boleh simpan!!" [/color]

Gelak?? Terperanjat? I was a witness there. This really happened da.... Sounds funny but if u were there
confirm lost kejap.... what happened next was an UGLY scene.... bertikam
lidah sampai 3 lelaki bengap datang step hero. Dorang pon kena maki terok2 dgn 'Emak kepada minah' tu. (",)


Sesungguhnya zaman dah berubah, tiada lagi manusia kenal erti ijab kabul,
yg diparaktikkan adalah martabat, pangkat dan darjat. Benar
walaupun disekolahkan hingga menjadi seseorang yg berjaya, namun mereka
lupa akan amanah yg dijanjikan sblm dikurniakan anak itu. Subhanallah.

P.S: kalau your parents ada plan buat ni mcm, suggest to them to advert
via 'ClassiFied Ads'. Insyallah ada yg mampu & sudi 'melanggani' iklan
anda.

3 comments:

Aida Alias said...

hantaran tinggi ni dah lama dipraktikkan kak lisha.. bg sy ianya satu perkara yg biasa didengar.. walaupun ianya tidak patut berlaku.. lepas SPM je pun hantaran dah 5-6ribu sekarang.. yg ada degree dah 7-10 ribu.. mmg betul gitu..tu yg duduk dikg.. kalo bandar tak tau la berapa HARGANYA.. masya-Allah

Noorma said...

Yelah, kalo pompuan keje kilang ker, sekolah tak tinggi, hantaran rendah ler, tp kalo nk kawin dengan doktor, mejestrik, peguam..tu sendiri mau ingat la... kelako entri ko ni Izan...

zaza said...

eish3x... siap nak TEST DRIVE lagi tuh...kikiki....mencabar betul tawaran tu.. nasib ko la labuuu... kak izan..sy nk pi kl tgh bulan nih, leh arr gi shah alam jap, rase kuih akak...bleh ker??