Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I Tangan diangkat dan dirapatkan :::::: ” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu. Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku. Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “

UNTUK TEMPAHAN SILA LAYARI

Monday, August 16, 2010

KUIH CARA BERLAUK...

MR HUBBY... nak makan kuih cara berlauk...insya allah ...menu berbuka untuk esok... atas permintaan mr hubby.....

Ingredients:

For the batter
2 cups multipurpose flour
2 cups water
1 cup coconut milk ( I used half packet of coconut powder)
1 egg
1 tespn salt
A little tumeric powder to colour the batter yellow

*Mix all ingredients and filter.


For the filling
1 cup minced meat
1 onion
1 clove garlic
1/2 teaspn black pepper
1 tespn curry powder
1/2 teapn tumeric powder
1/2 tblspn oyster sauce
1 tblspn chillie sauce
Salt and sugar to taste


* Stir fry as usual.

Method :
1. For the batter, mix well and filter into a jug with long nozzle for easy pouring.
2. Grease the mould with cooking oil using screwpine leave or pastry brush.
3. Pour in the batter 3/4 full into the mould not to let overflows. Put on the lid (I recommend casserole lid coz you can see thru) and wait until the batter half-cooked.
4. Put in the fried minced meat. Garnish with chillie or spring onion/celery.
5. Put on the lid and leave to cook.
6. Take them out using toothpick or fork. Serve warm

No comments: