Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I Tangan diangkat dan dirapatkan :::::: ” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu. Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku. Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “

UNTUK TEMPAHAN SILA LAYARI

Tuesday, October 19, 2010

ROTI KENTANG..resepi dari mamafami

thanks mamafami.. saya pinjam pic roti mama.. nanti bila dah saya buat.. saya tukar...

POTATO BUNS
Ingredients



150ml fresh milk

1/2 egg - keep the balance for glazing

2 tablespoon sugar

90 g mashed potato ( clean potato, boil till tender, mashed and then weigh )

350 g bread flour

1 tablespoon milk powder

4 g instant dried yeast (about 1 teaspoon)

1/2 tablespoon margarine/butter



Custard :



2 tablespoon custard powder

3/4 cup fresh milk

3 tablespoons sugar









Method for Custard :



1. Put all the ingredients for custard in a small pot. Mix well.

2. Place the pot over low heat and keep stirring till the mixture thickens.

3. Set aside.



Method for the dough, using bread maker :



1. Pour milk, egg, sugar and mashed potato into the bread maker pan. Top it with bread flour, milk powder and yeast.

2. Set the breadmaker to Dough function.

3. Once the dough is just combined, add in butter and leave the Breadmaker to continue doing it's job. This process will take about 1 1/2 hour including prooving.

4. Divide the dough to 16 pieces and shape into small balls.

5. Arrange the small dough in a baking pan.

6. Cover the shaped dough; let rise until almost doubled in volume.

7. Before baking, brush the dough with egg wash (the balance of the egg mix with a bit of fresh milk)

8. Pipe the custard on top.

9. Bake for 25 minutes in a preheated oven at 180 C, or until the bread is golden in color
izanman

1 comment:

Lin Rosly said...

Salam Izan....MamaFami Mmg Pakar Buat Roti....Cuma Kak Lin Belajar Tak Pandai2...Hehehehe