Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I Tangan diangkat dan dirapatkan :::::: ” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu. Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku. Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “

UNTUK TEMPAHAN SILA LAYARI

Sunday, May 1, 2011

how to make ROTI JALA.........yeah.. follow me....... let's go... and ready to do it

last day ..., with my fren from Romania.. miss cristina,, yesterday and today we spend time together ...eat, skating, shooting, etc

Ingredients (3 people)

3 cups flour
2 1 / 2 camb cooking oil
1 camt salt
a little yellow food coloring
1 egg
3 cups water (follow appropriate)
1 / 2 teaspoon baking powder


Method:

Blend or mix all ingredients above until smooth and then strain. Marinate 1 hour andstart nets.

Lastly,  line on the pan leave in a few seconds. If you do not have to cook at aje directlyopposite the lift and rolled.


Be ready when I've eaten with chicken curry. According to the open house, even to theroti jala tu afternoon remains as soft as freshly cooked. Try it.











Bahan-bahan ( 3 orang )

3 cawan tepung gandum
2 1/2 camb minyak masak
1 camt garam
sedikit pewarna kuning
1 biji telur
3 cawan air (ikut kesesuaian)
1/2 sudu teh baking powder


Cara-cara
Blend atau kacau sebati semua bahan di atas hingga sebati kemudian tapiskan. Perap 1 jam dan mula menjala.

Lepas jala atas kuali biarkan dalam beberapa saat. Kalau dah masak tak payah dibalik terus aje di angkat dan digulung.

Bila dah siap bolehlah dimakan dengan  kari ayam. Sesuai untuk open house, walaupun sampai ke petang roti jala tu tetap lembut seperti baru dimasak. Cubalah.

BAHAN BAHAN

300 GM TEPUNG GANDUM
1 TSP GARAM
2 TBSP MINYAK MASAK
1 TELUR
AIR 500 ML - 600 ML ( @ BOLE GANTIKAN DENGAN SUSU SEGAR )
PEWARNE LEMON YELLOW

CARE CARE

1 BANCUH KESEMUE BAHAN
2 BLENDER DAN TAPIS ( tu pun kalo rajin nak menapis )
3 SUKATAN AIR TUU BOLE ADJUST
4 RENJISKAN KUALI HITAM DENGAN SEDIKIT MINYAK MENGGUNEKAN DAUN PANDAN
5 KIRAI2 KAN ADUNAN GUNE ACUAN ROTI JALA.

izanman

No comments: