Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I Tangan diangkat dan dirapatkan :::::: ” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu. Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku. Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “

UNTUK TEMPAHAN SILA LAYARI

Wednesday, July 20, 2011

HOMEMADE PULUT AYAM.. popular kat Perlis dan Padang Besar...

Akibat keterteringinan yang termelampau..............semalam tercapai lah hasrat untuk membuat..........PULUT AYAM SAMBAL TUMIS........nyamannnnnnnnnnn............. makan bersama AYAM GORENG KALASAN (resepi boleh minta tolong ngan mr google).... serdak serdak (halia, lengkuas, serai, bawang besar, daun kari, bawang putih - yang dimasak bersama ayam dan santan sehingga separuh masak, kemudian toskan dan keluarkan ayam .. goreng serdak2 tadi sehingga garing dan rangup .. kemudian baru lah digoreng ayam.)... dan juga sambal tumis kosong yang digoreng sehingga garing dan pecah minyak....( cili kering mesin, air asam jawa, sedikit stok pekat ayam maggi, gula melaka.....goreng sehingga garing dan pecah minyak...)

sambal tumis kosong yang digoreng sehingga garing dan pecah minyak....( cili kering mesin, air asam jawa, sedikit stok pekat ayam maggi, gula melaka.....goreng sehingga garing dan pecah minyak...)

 serdak serdak (halia, lengkuas, serai, bawang besar, daun kari, bawang putih - yang dimasak bersama ayam dan santan sehingga separuh masak, kemudian toskan dan keluarkan ayam .. goreng serdak2 tadi sehingga garing dan rangup .. kemudian baru lah digoreng ayam.)...No comments: