
SEDAP SANGAT
Tiramisu (Biskut)
Sumber : kakliza
Bahan A
24 keping biskut tiramisu - biskut saviourdi atau dikenali biskut tiramisu...ada jual kat bakery...rege rm8.50..<>48-50 kpg kot...
250 gm keju cream [philidephia]
150 ml yogurt asli (mklang guna fresh cream)
1/2 cawan gula kastor
1/2 cawan air ]
1 s/ k nescafe ] bancuhkan
serbuk koko (mklang ayak sekali ngan nescafe)
Bahan B
150 ml air ]
1 s/b serbuk agar2 ] masakkan sampai mendideh
Cara
1. Susunkan 12 keping biskut tiramisu.
2. Basahkan biskut tiramisu dengan air nescafee.
3. Pukul keju dan gula sehingga gebu.
4. Masukkan yogurt dan pukul lagi sehingga rata.
5. Masukkan bahan B dan kacau rata.
6. Sapukan sebahagian adunan keju atas biskut tiramisu.
7. Ulangkan lagi untuk lapisan kedua sama saperti lapisan pertama.
8. Ayakkan serbuk koko [coklat] atas lapisan yg kedua.
9. Sejukkan beberapa jam sebelum dihidangkan
No comments:
Post a Comment