Kam Hiong Chicken
Kam Hiong Sauce Ingredients
2 - 3 tbsp dried prawns,soaked n chopped
1 tbsp chopped garlic
2 tbsp chopped shallots
Curry Leaves
1 tbsp chilli paste
3 tbsp oil
Seasoning - mix well
1 - 2 tbsp Curry Powder
2 tbsp Oyster Sauce
1 tbsp Soya Sauce
1 tsp Sugar
Little bit of Dark Soya Sauce
100ml Water
little bit taucu
Method
Heat up oil and fry dried prawns,chopped garlic and shallots until fragrant.Add in curry leaves,chilli paste,seasoning and stir fry until aromatic.Remove from heat.
Kam Hiong Chicken
Ingredients
2 - 3 Chicken Thighs - cut into pieces
Add Kam Hiong Sauce
Marinade (Chicken)
1 tsp light Soya Sauce
1 tsp Oyster Sauce
1 tsp Cornflour
little bit of sesame oil
Method
Marinade chicken for 30 minutes.Deep fry chicken until golden brown.Dish and drain.
Heat up 1 tbsp, put in kam hiong sauce and chicken .Stir fry until well.Cook until the gravy is thick and dish up.
Allah menjadikan sesuatu ujian untuk manusia pada perkara yang mampu dilaluinya, bermakna, kalau ada ujian, sebenarnya ujian itu kita pasti mampu mengatasinya. Di dalam al-Quran Allah berfirman yang bermaksud:- Allah tidak memikulkan beban kepada seseorang melainkan sekedar apa yang Allah berikan kepadanya. Allah kelak akan memberikan kelapangan sesudah kesempitan. (Surah at-Talaq ayat 7)
Rintihan Seorang Lelaki Yang Bernama S.U.A.M.I
Tangan diangkat dan dirapatkan ::::::
” Ya Tuhan, engkau berikanlah kepada diriku kekuatan untuk memimpin isteri dan anak-anakku, untuk sampai ke syurgaMu.
Ya Tuhan, jangan Engkau biarkan aku terus menzalimi diriku dan keluarga. Kau jadikanlah aku seorang suami dan ayah yang baik pada isteri dan anakku.
Kau jadikanlah juga isteriku sebagai seorang isteri yg solehah..yang mampu menjadi penyejuk hatiku, yang akan mendamaikan jiwaku. Kau berikanlah dia kekuatan untuk terus dan menerus menjaga anak-anakku. untuk mendidik mereka menjadi anak yg soleh. Kau berikanlah dia ketabahan dan kecekalan dalam mengharungi perjalanan rumahtangga bersamaku. “
Thursday, February 19, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment