
BAHAN A :-)
150 g minyak sapi
100 g mentega
100 g gula kastor (mat guna gula aising)
1 camca teh esen vanilla
1 kuning telur
BAHAN B :-)
100 cornflakes, dikisar halus (mat guna"Nestum")
100 g tepung jagung
50 g suji (semolina)
BAHAN C :-)
280 g tepung gandum
Susu tepung secukupnya (mat guna susu "everyday")
CARA MEMBUATNYA :-)
Putar bahan A hingga sebati. Masukkan semua bahan B dan gaul hingga rata. Tambah tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang boleh dicanai.
Canai doh tadi 1/2 cm dan terap guna acuan kegemran. Buat hingga siap dan bakar dalam oven pada suhu 170C selama 15 - 20 minit.
Biarkan suam dan salut biskut tadi dengan susu tepung. Sejukkan atas jaringan dan boleh simpan dalam bekas kedap udara...
No comments:
Post a Comment