Ingredients (3 people)
3 cups flour
2 1 / 2 camb cooking oil
1 camt salt
a little yellow food coloring
1 egg
3 cups water (follow appropriate)
1 / 2 teaspoon baking powder
Method:
Blend or mix all ingredients above until smooth and then strain. Marinate 1 hour andstart nets.
Lastly, line on the pan leave in a few seconds. If you do not have to cook at aje directlyopposite the lift and rolled.
Be ready when I've eaten with chicken curry. According to the open house, even to theroti jala tu afternoon remains as soft as freshly cooked. Try it.
Bahan-bahan ( 3 orang )
3 cawan tepung gandum
2 1/2 camb minyak masak
1 camt garam
sedikit pewarna kuning
1 biji telur
3 cawan air (ikut kesesuaian)
1/2 sudu teh baking powder
Cara-cara
Blend atau kacau sebati semua bahan di atas hingga sebati kemudian tapiskan. Perap 1 jam dan mula menjala.
Lepas jala atas kuali biarkan dalam beberapa saat. Kalau dah masak tak payah dibalik terus aje di angkat dan digulung.
Bila dah siap bolehlah dimakan dengan kari ayam. Sesuai untuk open house, walaupun sampai ke petang roti jala tu tetap lembut seperti baru dimasak. Cubalah.
BAHAN BAHAN
300 GM TEPUNG GANDUM
1 TSP GARAM
2 TBSP MINYAK MASAK
1 TELUR
AIR 500 ML - 600 ML ( @ BOLE GANTIKAN DENGAN SUSU SEGAR )
PEWARNE LEMON YELLOW
CARE CARE
1 BANCUH KESEMUE BAHAN
2 BLENDER DAN TAPIS ( tu pun kalo rajin nak menapis )
3 SUKATAN AIR TUU BOLE ADJUST
4 RENJISKAN KUALI HITAM DENGAN SEDIKIT MINYAK MENGGUNEKAN DAUN PANDAN
5 KIRAI2 KAN ADUNAN GUNE ACUAN ROTI JALA.
izanman
No comments:
Post a Comment